Η μετοχή της ASML Holding σημειώνει ράλι, ανερχόμενη σε υψηλά επίπεδα πέντε χρόνων, μετά την ανακοίνωση της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εταιρείας στην Ασία κατασκευής ημιαγωγών, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση σημείωσε αυξημένα κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Κέρδη και για την Saab, η οποία «σκαρφάλωσε» στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, μετά την ανακοίνωση αυξημένων κατά 48% κερδών.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες ενισχύονται σε όλες τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.
Στο Λονδίνο o FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 6,718.40 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,132.21 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,48%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 8,098.89 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της 0,56%.
Αντίθετα, απώλειες σημειώνει η L'Oreal, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών, η οποία ανακοίνωσε για το β ΄ τρίμηνο αυξημένες πωλήσεις κατά 10% διαμορφούμενες στα 4,25 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



