• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:25 - 05 Σεπ 2007

«Καταρρέουν» τα deals στο αμερικανικό real estate

Πτώση των τιμών στο εμπορικό real estate στις ΗΠΑ σε ποσοστό τουλάχιστον 15% τον επόμενο χρόνο αναμένουν οι αναλυτές, καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού αναγκάζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αποδεχθούν ή να αναβάλουν τις πωλήσεις.

«Οι επαγγελματίες στο χώρο δεν ενδιαφέρονται στη δεδομένη χρονική στιγμή να προχωρήσουν σε deals», επισημαίνει ο Howard Michaels, Πρόεδρος της Carlton Advisory Services.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι επενδυτές αγόρασαν τον Ιούλιο τα λιγότερα ακίνητα για εμπορική χρήση από τον Αύγουστο του 2006, ενώ οι αγορές διαμερισμάτων σημείωσαν πτώση 50%, σύμφωνα με την Real Capital Analytic.

Τον Αύγουστο ματαιώθηκε η εξαγορά της Archstone-Smith Trust από την Tishman Speyer Properties LP, ύψους 13,5 δις. δολαρίων, ενώ η Mission West Properties, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι η πώλησή της έναντι 1,8 δις. δολαρίων ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί.

«Πάρα πολλά deals αποτυγχάνουν», αναφέρει ο David Lichtenstein, διευθύνων σύμβουλος της Lightstone Group, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της περισσότερα από 20.000 διαμερίσματα.