• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:21 - 10 Σεπ 2007

Νευρικότητα στην Ευρώπη- Πτώση αναμένεται στη Wall

Συχνές είναι οι εναλλαγές προσήμων στους δείκτες της Ευρώπη παρά το θετικό τους ξεκίνημα, στον απόηχο της είδησης ότι η οικονομία της Ιαπωνίας, η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου, συρρικνώθηκε σχεδόν στο μισό από το προβλεπόμενο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή πτώση κατά 0,01% στις 6.190,80 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,31% στις 5.413,22 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται πτωτικά κατά 0,24% στις 7.418,78 μονάδες.

Στα ίδια περίπου επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street.

Η Daimler Chrysler, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων, ηγήθηκε της πτώσης στην Ευρώπη μεταξύ των εταιριών που είναι πιο ευαίσθητες στα στοιχεία της οικονομικής ανάπτυξης.

H Countrywide ενισχύεται στην Ευρώπη μετά από δήλωση της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου ότι θα προχωρήσει σε περικοπές σε περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας.

Η Lehman Brothers και η Morgan Stanleyκαταγράφουν πτώση εξαιτίας των εκτιμήσεων για μείωση των κερδών τους.

Η Toyota και η Mitsubishy ηγήθηκαν της πτώσης στην Ιαπωνία.

Η μεγαλύτερη αιτία κινδύνου ήταν πάντα το εάν η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται από το τι συμβαίνει στον κόσμο. Το σενάριο δείχνει αυτή τη στιγμή πιο ρεαλιστικό από ποτέ, εκτιμούν οι αναλυτές και προειδοποιούν ότι τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

Το χρυσό ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2006 στο Λονδίνο, καθώς η πτώση των μετοχών αύξησε τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου.