• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:32 - 07 Ιαν 2008

Αρνητικό σερί τριών ημερών για τις Ασιατικές αγορές

Με απώλειες για τρίτη μέρα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις εταιρείες που πραγματοποιούν σημαντικό μέρος των κερδών τους από τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ στο επίκεντρο της καθοδικής τάσης. Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα ενισχύουν το φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Τις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις σημείωσαν η Samsung, η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Νότιας Κορέας, η οποία κατέγραψε βουτιά έξι εβδομάδων, ενώ κατά πόδας ακολούθησε και η Nintendo. Αμφότερες πραγματοποιούν μεγάλες πωλήσεις στην αμερικανική αγορά.

Επίσης απώλειες καταγράφηκαν και στον κλάδο των εταιρειών εξόρυξης, καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχώρησαν. Ξεχώρισε για τις αρνητικές της επιδόσεις η BHP.

Ο δείκτης της ευρύτερης περιοχής , MSCI Asia Pacific, έως πριν λίγο υποχωρούσε 2,2%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε 1,3%, στις 14.500,55 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης Topix 1,4% κλείνοντας κάτω από τις 1.400 μονάδες, για πρώτη φορά από τις 24 Οκτωβρίου του 2005.