• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν κατηγορηματικά την απόφαση του ΔΠΔ
18:13 - 21 Νοε 2024

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν κατηγορηματικά την απόφαση του ΔΠΔ

Η Ουάσινγκτον απέρριψε κατηγορηματικά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εις βάρους του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.   
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει την Πέμπτη (21/11) εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην επικεφαλής της άμυνάς του Γιοάβ Γκάλαντ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν ριζικά την απόφαση του Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι από τη βιασύνη του Εισαγγελέα να ζητήσει εντάλματα σύλληψης και τα ανησυχητικά λάθη της διαδικασίας που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ συζητούν τα επόμενα βήματα με τους εταίρους τους.
Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2024 - 18:20