«Δεν νομίζω ότι [η Ρωσία] ενδιαφέρεται για ειρήνη. Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Ουκρανία. Αν ενδιαφέρονταν για ειρήνη, θα μπορούσαν να σταματήσουν αμέσως τώρα», είπε η Κάλας σε δημοσιογράφους σε μια σύνοδο για τη δημοκρατία στην Κοπεγχάγη.
«Η Ρωσία σαφώς παίζει παιχνίδια, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο», συμπλήρωσε.
Εν τω μεταξύ, η τύχη των απευθείας συνομιλιών Ρώσων και Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη (15/5) παραμένει μετέωρη αναφορικά με τα πρόσωπα που θα μετάσχουν σε αυτή.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν – που πρότεινε τις συνομιλίες – δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα μεταβεί ο ίδιος, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα είναι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μόνο αν παραστεί ο Πούτιν, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί και εκείνος στις συνομιλίες.
Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι οι Στιβ Γουίτκοφ και Κεθ Κέλογκ θα μεταβούν, ως απεσταλμένοι του Αμερικανού προέδρου, στην Κωνσταντινούπολη για τις διαπραγματεύσεις.










