"Η Ρωσία δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω όσον αφορά τους στρατηγικούς στόχους της στην Ουκρανία", διαμήνυσε ο Πούτιν στον Τραμπ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη οι δύο ηγέτες και η οποία διήρκεσε για σχεδόν μία ώρα.
«Είχαμε μια συζήτηση. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Μιλήσαμε επίσης για τον πόλεμο με την Ουκρανία. Και δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν είχα καμία πρόοδο σήμερα», παραδέχθηκε ο Τραμπ.
Ο Πούτιν ξεκαθάρισε στον Τραμπ ότι "η Ρωσία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο χωρών". Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Τραμπ ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αναζητά μια διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή το 2022, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι θα μιλήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντός της ημέρας, οπότε αναμένεται να τεθεί το θέμα της αναστολής της προμήθειας σημαντικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.







