• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:18 - 20 Φεβ 2008

Υποχωρεί κάτω από τα 100 το αργό-Προβλέψεις για αυξημένα αποθέματα

Χαμηλότερα του ιστορικού υψηλού των 100,10 δολαρίων ανά βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό καθώς η αυριανή έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας αναμένεται να καταδείξει αύξηση των αποθεμάτων του καυσίμου για έκτη κατά σειρά εβδομάδα.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το αργό υποχωρεί κατά 0,84% στα 99,17 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το πετρέλαιο τύπου brent κινείται χαμηλότερα κατά 0,62% στα 98,13 δολάρια ανά βαρέλι. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Μαρτίου λήγει μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κινούνται πτωτικά και λόγω της σημερινής ανακοίνωσης για τα αμερικανικά αποθέματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν στα 303,4 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, ανησυχίες προκαλούν οι εκτιμήσεις ότι οι επικεφαλής του ΟΠΕΚ αναμένεται να προβούν σε περικοπές στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στην προγραμματισμένη τους συνάντηση στις 5 Μαρτίου για να αντιμετωπίζουν την σταδιακή κάμψη στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι Υπουργοί Πετρελαίου της Αλγερίας και του Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ αντλεί περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας ποσότητας πετρελαίου, ενώ αναθεώρησε αρνητικά τις εκτιμήσεις του για την ζήτηση μέσα στο 2008 κατά 1,4%, ποσοστό που μεταφράζεται σε μείωση της ζήτησης κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.