Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου–Απριλίου, το διμερές εμπόριο ανήλθε στα 85,2 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 73,22 δισ. ευρώ), γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι κινεζικές αρχές, σηματοδοτεί ένα ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα για τη φετινή οικονομική χρονιά.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνα, Χε Γιαντόνγκ, ο ετήσιος όγκος εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 171,87 δισ. ευρώ) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Πεκίνου–Μόσχας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει νέα έγγραφα συνεργασίας που αφορούν την ενίσχυση του εμπορίου και τη στήριξη της πολυμερούς συνεργασίας στο διεθνές εμπορικό σύστημα. Παράλληλα, όπως σημείωσε, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον συντονισμό οικονομικών και εμπορικών πολιτικών, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας.
Οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών δίνουν έμφαση και στην ανάπτυξη «νέου ποιοτικού εργατικού δυναμικού», με στόχο τη δημιουργία νέων κινητήριων δυνάμεων για την αναβάθμιση τόσο του εμπορίου αγαθών όσο και των υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της μακροπρόθεσμης οικονομικής συνεργασίας.



