• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:55 - 17 Σεπ 2008

Juncker: Θα αποφευχθεί η ύφεση στην Ευρωζώνη

Η Ευρωζώνη και ειδικότερα το ισχυρότερο μέλος της η Γερμανία θα γλιτώσουν την ύφεση, παρά το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, καθησύχασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών οικονομίας της Ευρωζώνης, Jean-Claude Juncker.

«Δεν διαβλέπω τον κίνδυνο ύφεσης με τη βαθύτερη σημασία της λέξης», σημείωσε ο Juncker στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Η οικονομική ανάπτυξη θα εξασθενίσει σίγουρα.

Η οικονομία της Γερμανίας δείχνει λίγα σημάδια εξασθένισης μετά τη συρρίκνωση που κατέγραψε για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η κατάρρευση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές πιέζει την παγκόσμια οικονομία, ενώ το ινστιτούτο DIW στο Βερολίνο προέβλεψε ύφεση για τη γερμανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο.

Ο Juncker δήλωσε ακόμη ότι το γεγονός ότι η ύφεση της American International Group μπόρεσε να αποφύγει την ύφεση είναι καθησυχαστικό, ειδάλλως θα είχε καταστροφικές συνέπειες.