• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:58 - 23 Ιουν 2006

Οι προβλέψεις για τα επιτόκια ωθούν το δολάριο

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, το δολάριο διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 1,2558 ανά ευρώ, έναντι 1,2580 χθες το βράδυ. H υψηλότερη τιμή που κατέγραψε σήμερα το πρωί στην Ασία ήταν τα $1,2583. Η διακύμανσή του διαμορφώθηκε στους 22 πόντους.

Οι ξένοι αναλυτές θεωρούν βέβαιη την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου στο 5,25% στις 29 Ιουνίου, ενώ πλέον, δίνουν πιθανότητα 85% για περαιτέρω αύξηση τον Αύγουστο.

Θετικά επηρέασε το δολλάριο δημοσίευμα των Financial Times ότι η Barclays Capital εκτιμά ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της έως το 6%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον για το αμερικανικό νόμισμα εκδηλώνεται λόγω πωλήσεων νομισμάτων αναδυόμενων αγορών και επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Θετικά επηρεάζει το δολλάριο η εκτίμηση ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών το μήνα Μάιο στις ΗΠΑ θα ενισχύσουν την άποψη για περαιτέρω αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Το δολλάριο διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί στο επίπεδο των 115,95-116,00 γιεν από 116,13 γιεν που ήταν χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη.

Η υψηλότερη τιμή που κατέγραψε το δολλάριο σήμερα το πρωί στην Ασία ήταν τα 116,25 γιεν ενώ η διακύμανσή του διαμορφώθηκε στους 30 πόντους.

Πιέσεις δέχτηκε το γιεν λόγω φημολογίας για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας.

Αρνητικά επηρεάζει το ιαπωνικό νόμισμα η αναζωπύρωση της έντασης στη Βόρειο Κορέα. Στήριξη παρέχει στο γιεν η εκτίμηση για περαιτέρω ανατίμηση του κινεζικού γουάν.

Σημειώνεται ότι το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε χθες έναντι του ευρώ στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 146,30 γιεν.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε χθες η στερλίνα μετά την είδηση για το θάνατο του μέλους της νομισματικής επιτροπής της Κεντρικής Τραπέζης της Αγγλίας Walton, καθώς ήταν το μοναδικό μέλος που ψήφισε υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στις δύο τελευταίες συσκέψεις