• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:55 - 12 Απρ 2010

Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ χρειάζεται ο ΟΠΕ

Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ χρειάζεται ο Ελληνικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, προκειμένου να υλοποιήσει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει, τόνισε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΠΕ, Νάντια Ροντογιάννη, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, που συγκροτήθηκε σε σώμα. Στη συνεδρίαση συμμετείχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λ. Κατσέλη.

Η υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλοι οι εξαγωγικοί φορείς της χώρας, προκειμένου να δοθεί συντονισμένα η μάχη της εξωστρέφειας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε μια θεσμική καινοτομία, με τη συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εκπροσώπων από τους συνδέσμους εξαγωγέων όλης της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης).

«Δεν μπορεί ο κάθε φορέας να έχει τη δική του στρατηγική, γι’ αυτό και η στενή συνεργασία των συνδέσμων των εξαγωγέων είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία του στόχου ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας μας», υπογράμμισε η υπουργός και παράλληλα τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, όπως και των υπουργείων και των φορέων του δημοσίου μεταξύ τους. Κανένας δεν είναι περιττός στον κοινό στόχο της κατάκτησης άλλων αγορών, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, η επιτυχής παρουσία της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο τέλος Μαΐου , θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια παρουσίασής της με τη συμβολή όλων των δυνάμεων του τόπου.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος είναι ο κ. Αλέξανδρος Χολέβας, διευθύνουσα σύμβουλος η κ. Νάντια Ροντογιάννη, αντιπρόεδρος ορίστηκε η κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, που μετέχει στο Δ.Σ. ως μέλος και με την ιδιότητα της πρόεδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων αλλά και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ είναι και ο κ.Βασίλης Θωμαϊδης από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η κ. Μ. Αλβανού μέλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, ο κ. Σπυρόπουλος εκπρόσωπος του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Από την πλευρά των εργαζομένων, στο νέο Δ.Σ του ΟΠΕ μετέχουν οι κ.κ. Αγαπίδου και Παπαστεργιανόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2010 - 15:35