Κατά την επίσκεψή του στο κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Μοναστηρίου, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε:
«Θα πρέπει να λυθεί το θέμα με το παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη. Καμία ανοχή σε αυτά τα δύο ζητήματα. Επίσης, θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν θα "σβήνονται" οι κλήσεις», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος παρέστη στην εγκατάσταση της νέας αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώς Γούλα.
Ο νέος δήμαρχος είχε διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες της δημοτικής αστυνομίας και, όπως ανέφερε, εντός των επόμενων ημερών θα συγκληθεί ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων για την πάταξη του παραεμπορίου.
Να επιδείξει μηδενική ανοχή στο παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα ζήτησε από τη Δημοτική Αστυνομία ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.