• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πλώρη για νέες έρευνες στη Μεσόγειο βάζει το «Barbaros»
18:44 - 06 Ιαν 2015

Πλώρη για νέες έρευνες στη Μεσόγειο βάζει το «Barbaros»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros" απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν έχει αποσαφηνισθεί κατά πόσο οι έρευνες θα γίνουν σε περιοχές που εμπίπτουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το σκάφος θα συνεχίσει τις εργασίες του στην περιοχή ανάλογα με τις οδηγίες που θα λάβει από την τουρκική κρατική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου.

Το σκάφος είχε καταπλεύσει χθες στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό μετά τα Χριστούγεννα. Ο απόπλους του σκάφους έγινε ταυτόχρονα με την έκδοση νέας navtex, δηλαδή οδηγίας προς ναυτιλλομένους, από την Τουρκία.

Απέπλευσε το «Barbaros» για νέες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο

Το λεγόμενο «Υπουργείο Εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος ανακοίνωσε ότι το «Barbaros» θα συνεχίσει τις εργασίες του στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί από το ψευδοκράτος στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκαλεί την Κυπριακή κυβέρνηση, επιμένει να συνεχίζει τις δραστηριότητες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων «που άρχισε μονομερώς, παρά την καλή, πρόθεση της Τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου».