• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Διαχείριση πανδημίας: Οι Έλληνες οι πιο ικανοποιημένοι σε διεθνή δημοσκόπηση
13:38 - 15 Ιουν 2020

Διαχείριση πανδημίας: Οι Έλληνες οι πιο ικανοποιημένοι σε διεθνή δημοσκόπηση

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 53 χώρες δείχνει πως οι Έλληνες πολίτες είναι οι πλέον ικανοποιημένοι σε σχέση με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120.000 πολίτες διεξήγαγε η γερμανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Dalia Research και ο οργανισμός Alliance of Democracies Foundation με επικεφαλής των πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Πίσω από την Ελλάδα, όπου το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού, βρίσκονται Ταϊβάν (87%), Ιρλανδία (87%), Νότια Κορέα, Αυστραλία και Δανία (86%).

Στον αντίποδα βρίσκονται οι πολίτες από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 1/3 των συμμετεχόντων εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν καλά στην κρίση του Covid-19 σε αντίθεση με το 60% που πιστεύει ότι η αντίδραση της Κίνας ήταν καλή.

Όπως επισημαίνει ο Guardian μόνο σε τρεις χώρες - στην Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα - υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνησης της Ουάσινγκτον τα πήγε καλύτερα από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Αντίστοιχα περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ ασκούν αρνητική επιρροή στην παγκόσμια δημοκρατία.