• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μαγιορκίνης για Δέλτα+: Δεν είναι στέλεχος ανησυχίας- Επαρκή τα εμβόλια
13:53 - 22 Οκτ 2021

Μαγιορκίνης για Δέλτα+: Δεν είναι στέλεχος ανησυχίας- Επαρκή τα εμβόλια

Το στέλεχος Δέλτα+ του κορονοϊού έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας, αλλά, όπως διαβεβαίωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δεν προκαλεί ανησυχία.

«Το στέλεχος Α έχει χάσει τη σημασία του με τη Δέλτα, δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε το στέλεχος Δέλτα κυριάρχησε καθολικά», διευκρίνισε, επισημαίνοντας ότι οι επιστήμονες δεν βλέπουν να έχει το στέλεχος Δέλτα + κάποιο ιδιαίτερο «πλεονέκτημα» σε σχέση με το στέλεχος Δέλτα.

Όπως επεσήμανε, μάλιστα, τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια δείχνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ γενικά η ενισχυτική δόση έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια επιδημική αύξηση.

«Η τρίτη δόση φαίνεται ότι διευρύνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε μεταλλαγμένα στελέχη. Αναπτύσσεται μια ομπρέλα που είναι πιο μεγάλη, οπότε και να προκύψει μια νέα μετάλλαξη, θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/10/2021 - 13:57