Συγκεκριμένα, ο Σάαρ ανέφερε με ανάρτηση του στο Χ ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, που χαρακτηρίζεται από το Ισραήλ ως τρομοκρατικός βραχίονας του ιρανικού καθεστώτος, επιχείρησε να στοχοθετήσει Ισραηλινούς στην Κύπρο, αλλά οι ενέργειες των κυπριακών αρχών σε συνεργασία με το Ισραήλ απέτρεψαν την επίθεση. Ο Ισραηλινός υπουργός ευχαρίστησε την Κύπρο για την ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση, τονίζοντας ότι το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να στοχεύει Ισραηλινούς τόσο εντός όσο και εκτός του Ισραήλ.
Παράλληλα, οι κυπριακές αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός Βρετανού ως ύποπτου για τρομοκρατικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας παρακολουθούσε τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι καθώς και άλλη κυπριακή βάση από τα μέσα Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η σύλληψή του συνδέεται με την αποκάλυψη του Ισραηλινού υπουργού.
Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την «υπαρξιακή απειλή» από το ιρανικό καθεστώς.
Πιο αναλυτικά η ανάρτηση του Γκίντεον Σάαρ έχει ως εξής: «Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης – ο τρομοκρατικός βραχίονας του ιρανικού καθεστώτος – προσπάθησε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο.
Χάρη στη δραστηριότητα των κυπριακών αρχών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, η τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε. Το Ισραήλ ευχαριστεί την Κύπρο για τις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειές της. Το ιρανικό εγκληματικό καθεστώς στοχεύει σκόπιμα Ισραηλινούς πολίτες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να απομακρύνει την υπαρξιακή απειλή που συνιστά το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς».
The Islamic Revolutionary Guard Corps – the terror arm of the Iranian regime – tried to carry out an attack on Israeli citizens in Cyprus.
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) June 21, 2025
Thanks to the activity of the Cypriot security authorities, in cooperation with Israeli security services, the terror attack was thwarted.…







