• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου: Συναγερμός για ισχυρούς ανέμους και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
12:47 - 07 Αυγ 2025

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου: Συναγερμός για ισχυρούς ανέμους και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε την Πέμπτη (7/8) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου. Θέμα της συνεδρίασης οι θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, προβλέπονται βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, με ριπές έως 9, στα Ανατολικά Ηπειρωτικά, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς και την Κρήτη.

Αύριο, Παρασκευή, θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς και προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.

Το Σάββατο η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ την Κυριακή τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και το Σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 38 με 39, και τοπικά τους 40 βαθμούς. Στα ανατολικά, λόγω του μελτεμιού, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς.

Σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας προέβη και ο Δήμος Αθηναίων λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου, ανακοινώνοντας πως Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεότερης ενημέρωσης.