• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κρήτη: 18 συλλήψεις για ναρκωτικά και «μαϊμού» επιδοτήσεις – Στο μικροσκόπιο δύο οργανώσεις
15:20 - 21 Μάι 2026

Κρήτη: 18 συλλήψεις για ναρκωτικά και «μαϊμού» επιδοτήσεις – Στο μικροσκόπιο δύο οργανώσεις

Δύο εγκληματικές οργανώσεις με δεκάδες μέλη αποκάλυψε η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, η δράση των οποίων επικεντρωνόταν κατά κύριο λόγο στη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και σε απάτες εις βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.  

Σύμφωνα με το cretalive.gr μετά από πολύμηνη έρευνα, η ελληνική αστυνομία διεξήγαγε μία μεγάλη επιχείρηση τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/5) σε Ζωνιανά Ρεθύμνου, Μαλεβίζι, Καλό Χωριό Ηρακλείου και Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, πραγματοποιώντας 22 ελέγχους σε σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο βασικός κορμός της ογκώδους δικογραφίας αφορά σε διακίνηση ναρκωτικών, με επίκεντρο δύο φερόμενες εγκληματικές οργανώσεις που εμφανίζουν έντονο οικογενειακό χαρακτήρα. Συνδετικός κρίκος φέρεται να είναι ένας 21χρονος που είχε ενεργό ρόλο και στις δύο ομάδες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 70 κατηγορούμενους, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε 18 συλλήψεις και κατάσχεση 15 οχημάτων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν περίπου 110 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα κιλό χασίς, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και καταθέσεις αγοραστών από προγενέστερο στάδιο της έρευνας.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dioba36ljo3t?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Οι δύο εγκληματικές ομάδες

Η πρώτη φερόμενη εγκληματική ομάδα αποτελείται από δύο αδέρφια 21 και 27 ετών, καθώς και τον 48χρονος πατέρα τους και δύο ακόμη Κρητικούς επίσης 21 ετών.

Κύριοι κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών φέρονται να είναι ο πατέρας και οι δύο γιοι του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης και τις διοχέτευαν στην αγορά μέσω διαφόρων σημείων απόκρυψης στην περιοχή του Γαζίου.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, στα μέλη της ομάδας αποδίδονται περίπου 108 τετελεσμένες αγοραπωλησίες κοκαΐνης σε περίπου 60 διαφορετικά πρόσωπα. Εξετάζεται επίσης η χρήση κοινού «επιχειρησιακού» κινητού τηλεφώνου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσαν εκ περιτροπής.

Η δεύτερη ομάδα φέρεται να αποτελείται από τον 21χρονο που αποτελεί και τον συνδετικό κρίνο ανάμεσα στις δύο οργανώσεις, καθώς επίσης και τον 53χρονο πατέρα του, την 55χρονη μητέρα του και τον 22χρονο αδελφό του, αλλά και δύο ακόμη Κρητικούς ηλικίας 19 και 21 ετών.

Η δράση της φέρεται να εκτεινόταν σε Αγία Πελαγία, Αχλάδα, Γάζι και περιοχές του Ηρακλείου.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., στη δεύτερη οργάνωση αποδίδονται τουλάχιστον 30 αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε ισάριθμα πρόσωπα.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dioaiigcw2fd?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Το σκέλος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεχωριστό κεφάλαιο της δικογραφίας αφορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς – σύμφωνα με τα στοιχεία – ένας 43χρονος από τα Ζωνιανά και η 35χρονη σύζυγός του φέρονται να επιχείρησαν να εμφανίσουν ως αληθή τον αριθμό ζώων που είχαν δηλωθεί στο κτηνοτροφικό μητρώο, ώστε να μην χαθεί ή επιστραφεί επιχορήγηση για το 2025.

Η 35χρονη είχε δηλώσει περισσότερα από 800 ζώα, τα οποία φέρεται να μην κατείχε στην πραγματικότητα. Όταν ενημερώθηκαν για επικείμενο έλεγχο, ο 43χρονος φέρεται να αναζήτησε ζώα από άλλους κτηνοτρόφους, ώστε να παρουσιαστούν ως ιδιοκτησία της συζύγου του.

Ακόμη, φαίνεται πως οργανώθηκε επιχείρηση μεταφοράς «δανεικών» ζώων λίγο πριν από τον έλεγχο, ενώ αναζητήθηκαν και ενώτια για την ταυτοποίησή τους.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και αναφορά ότι κτηνοτρόφος από την περιοχή των Γουβών φέρεται να παραχώρησε κοπάδι και ποιμνιοστάσιο για να παρουσιαστούν ως περιουσιακά στοιχεία της 35χρονης.

Τελικά, σύμφωνα με την έρευνα, ο έλεγχος δεν έγινε, καθώς ο 43χρονος φέρεται να μην προσήλθε έγκαιρα στο προγραμματισμένο ραντεβού, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να αποχωρήσουν.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dioa0jlp72cp?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Τελευταία τροποποίηση στις 21/05/2026 - 15:25