Ωστόσο, αν και ο User δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τραπεζών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην ελληνική αγορά, στην κατηγορία των μικρών τραπεζών, με δίκτυο 20-23 καταστημάτων, ανήκει η Proton και η First Business Bank (FBB), ενώ στη μεσαία κατηγορία, με δίκτυο 300 καταστημάτων, ανήκει η Εμπορική Τράπεζα.
Τόσο η Proton όσο και η FBB αναφέρουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση δεν είναι σχέδιά τους, ενώ πηγή της Εμπορικής δηλώνει ότι η τράπεζα δε βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της και παραμένει πιστή στο στόχο της. που είναι η εφαρμογή του «business plan» της στην Ελλάδα.
«Αν και μιλάμε για μία εξαγορά, το «deal» μπορεί να καταλήξει και σε μία συνεργασία ύψους 2 με 3 δισ. ευρώ», τονίζει ο User, ο οποίος δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τουρκικών τραπεζών που επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά.