• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:06 - 28 Φεβ 2011

Ωφέλιμο για την πιστοληπτική ικανότητα το deal ΕΤΕ-Αlpha, λέει η Moodys - Αξιολόγηση Α- στις καλυμμένες ομολογίες της ΕΤΕ από Fitch

(upd) Με ιδιαίτερα θετικό “μάτι” βλέπει την πιθανή ολοκλήρωση της συγχώνευσης ΕΤΕ – Αlpha Bank ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ενδεχόμενο επίτευξης deal μεταξύ των δύο τραπεζών θα ήταν ωφέλιμο από την σκοπιά της πιστοληπτικής ικανότητας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Αν η συγχώνευση προχωρήσει, θα ήταν θετικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της συνδυασμένης (επιχειρηματικής) οντότητας, δεδομένων των ευκαιριών για συνέργιες κόστους και για επέκταση του δικτύου, ιδιαίτερα στην νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει η Moody’s στο εβδομαδιαίο credit outlook.  
Αξιολόγηση "Α-" Fitch για καλυμμένες στεγαστικές ομολογίες της ΕΤΕ

Στο μεταξύ, αξιολόγηση «Α-» διατυπώνει ο οίκος Fitch Ratings για την δεύτερη σειρά καλυμμένων στεγαστικών ομολογιών της ETE. Επισημαίνεται ότι η Εθνική έχει προχωρήσει σε 4 σειρές στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος ύψους 15 δισ ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2011 - 17:38