• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:22 - 14 Δεκ 2007

Mείωση θέσεων από Goldman Sachs σε μετοχές ορυχείων

H Goldman Sachs μειώνει την αξιολόγησή της για τις ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου των ορυχείων σε ουδέτερη από ελκυστική, λόγω ανησυχιών γύρω από την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης.


Σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου, οι πρόσφατες υποβαθμίσεις των εταιρειών του κλάδου σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ, δείχνουν ότι αναμένεται μία περίοδος πολύ πιο αδύναμης ανάπτυξης το 2008.

Ετσι, η μετοχή της Vedanta Resources Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαλκού της Ινδίας, υποβαθμίστηκε σε sell από neutral και προσθέθηκε στην λίστα μετοχών προς πώληση της Goldman Sachs.

Παράλληλα, η μετοχή της Anglo Platinum, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πλατίνας στον κόσμο υποβαθμίστηκε σε sell από neutral, επίσης.