• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:29 - 10 Απρ 2008

Συμβάσεις δημοσίου 20 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΟ

Με δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψουν στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) να ανταπεξέλθει στο «δύσκολο» 2008, προσήλθε σήμερα στη γενική συνέλευση της επιχείρησης o εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου, Λουκάς Ανανίκας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ''επιθυμία του Δημοσίου είναι να συνεχιστεί μέχρι το 2015 (οπότε και λήγει) η ισχύς της σύμβασης με τον όμιλο''.

Eξερχόμενος από τη γενική συνέλευση, ο κ.Ανανίκας δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομίας, δεσμεύτηκε να παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση 20 εκατ.ευρώ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΕΘΑ), καθ' υπέρβασιν του προϋπολογισμού του, για προγράμματα που θα ανατεθούν στην ΕΛΒΟ και θα προσδιοριστούν από το ΥΕΘΑ». Η πίστωση των χρημάτων αναμένεται να γίνει άμεσα.

Για το 2009, η ΕΛΒΟ διεκδικεί νέα προγράμματα για οχήματα (πχ, τζιπ, αρματοφορείς, φορτηγά 6-7 τύπων), ύψους 100 εκατ. ευρώ, για τα οποία κατατέθηκαν ήδη -ή πρόκειται να κατατεθούν- προσφορές.

Στο μεταξύ, τα 20 εκατ. θα προκαλέσουν αλλαγές και στο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, το οποίο -όπως τόνισε ο κ.Ανανίκας- θα πρέπει πλέον να αναθεωρηθεί, με βάση τα νέα δεδομένα και σε συνεργασία πάντα με το ΥΕΘΑ.

Η διοίκηση εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο υπάρχον business plan, το οποίο εδράζεται στην καταγραφή των υπαρκτών αναγκών του ΥΕΘΑ σε οχήματα (μέσω της ΕΛΒΟ), αλλά και στα νέα δεδομένα, που αφορούν το ρωσικό ΤΟΜΑ. Τα θέματα θα συζητηθούν στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί εντός Μαΐου.

Την επόμενη εβδομάδα, η διοίκηση της ΕΛΒΟ θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με στελέχη του ΥΕΘΑ, προτείνοντας δύο λύσεις για την αξιοποίηση των 20 εκατ. ευρώ.