• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:58 - 30 Ιαν 2007

Placement αντί στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ;

Στην διαδικασία ερμηνείας της πρωϊνής ανακοίνωσης του ΟΤΕ έχει εισέλθει η αγορά, με τα πρώτα αισθήματα να είναι ανάμεικτα.

Και αυτό διότι διατυπώνονται απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατηγικού εταίρου. Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών εξέδωσε νωρίς το πρωί ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι, «επέλεξε την Επενδυτική Τράπεζα Merrill Lynch International ως Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο του κατά την διαδικασία πώλησης από το Ελληνικό Δημόσιο μέρους του ποσοστού μετοχών ύψους 38,7% που κατέχει στον ΟΤΕ. Το Ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησε την σχετική διαδικασία κατά τα τέλη του 2006».

Η αγορά περίμενε ιδιωτικοποίηση και στρατηγικό σύμμαχο. Με βάση την ανακοίνωση ο Οργανισμός φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε placement.

Τα σενάρια κάνουν λόγο για την διάθεση ποσοστού μεταξύ 18 έως 20%. Θυμίζουμε ότι προσφάτως η διοίκηση της Telekom Austria είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την συμμετοχή της στον ΟΤΕ και πως παρακολουθούσε τις εξελίξεις στον Ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών με έντονο ενδιαφέρον.

Λίγο πιο πριν η μετοχή υποχωρούσε κατά 0,44%, στα 22,68 ευρώ και περίπου 124 χιλιάδες τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια.