Όπως επισημαίνει ο Συνεταιρισμός, η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5,5% στα 356.512.059€ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 7.174.000€ υπογραμμίζουν την ενισχυμένη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του Συνεταιρισμού.
Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία του ΑΠΣΙ Πίνδος, η διοίκησή της εκτιμά ότι η αναπτυξιακή τροχιά που διαγράφει τα τελευταία χρόνια, θα συνεχιστεί και στη φετινή χρήση. Σημείωνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 18 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και παρουσία σε 8.000 σημεία και σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, εξαγωγική παρουσία με το 10% της παραγωγής του να κατευθύνεται στις διεθνείς αγορές και απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους το 90% εξ αυτών να αμείβεται με καθαρό μισθό πάνω από 1.000 ευρώ και έξτρα παροχές.
Επενδύσεις
Επίσης, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος βάζει μπρος πλάνο για επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ την πενταετία 2025-2030, με έμφαση στην ενέργεια, όπου θέση έχει και μια μονάδα βιοαερίου.
Ο ΑΠΣΙ «Πίνδος» ένας συνεταιρισμός που ξεκίνησε 66 χρόνια πριν από επτά παραγωγούς έχει φτάσει σήμερα να έχει πωλήσεις άνω των 356,5 εκατ. ευρώ, οι παραγωγοί- μέλη του να ξεπερνούν τους 500 και να αποτελεί κατατάσσεται στο top5 των βιομηχανιών τροφίμων της χώρας. Οντας ενεργοβόροςβιομηχ
Παράλληλα στο επενδυτικό πλάνο της επόμενης πενταετίας που ανακοίνωσε χθες (12/11) η διοίκησή του υπό τον κ. Ανδρέα Δημητρίου σε δημοσιογραφική εκδήλωση, περιλαμβάνονται νέες σημαντικές επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ στο net metering με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της βιομηχανίας σε ποσοστό 40%. Παράλληλα σχεδιάζεται μονάδα βιοαερίου 2MW, μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ.
Γιώργος Αλεξάκης







