• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοντά στα €2 δισ. οι προσφορές για το επταετές ομόλογο
15:05 - 26 Οκτ 2026

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κοντά στα €2 δισ. οι προσφορές για το επταετές ομόλογο

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Ισχυρή είναι η ανταπόκριση των επενδυτών στη νέα έκδοση επταετούς ευρωομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 500 εκατ. ευρώ, καθώς οι προσφορές που έχουν συγκεντρωθεί στο βιβλίο προσφορών ξεπερνούν ήδη τα 2 δισ. ευρώ.

Η ζήτηση αντιστοιχεί σε υπερκάλυψη άνω των τεσσάρων φορές σε σχέση με το ποσό που επιδιώκει να αντλήσει ο όμιλος, αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για τον νέο ομολογιακό τίτλο.

Η ισχυρή συμμετοχή εκτιμάται ότι δημιουργεί περιθώρια για αισθητή μείωση του πιστωτικού περιθωρίου (spread) σε σχέση με τις αρχικές ενδείξεις τιμολόγησης. Η τελική διαμόρφωσή του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της ζήτησης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας τιμολόγησης.

Η έκδοση εντάσσεται στον ευρύτερο χρηματοδοτικό σχεδιασμό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τα κεφάλαια να προορίζονται για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην τελική τιμολόγηση του ομολόγου, η οποία θα αποτυπώσει το κόστος δανεισμού του ομίλου και τους όρους με τους οποίους θα αντλήσει χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές.