• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ημέρα κρίσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
10:44 - 06 Ιουλ 2016

Ημέρα κρίσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίνεται σήμερα, Τετάρτη, η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν έως το απόγευμα, οπότε και εκπνέει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, εμφανιστεί έστω και ένας από τους φερόμενους ως διεκδικητές - Ιταλικοί και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι -, η εταιρεία θα παραμείνει όρθια.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τουλάχιστον η ιταλική εταιρεία θα υποβάλει σήμερα προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αν ωστόσο δεν προσέλθει ουδείς και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ κηρυχθεί άγονος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Η εκκαθάρισή της φαίνεται ως πιθανή επιλογή, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στον προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί ήδη τη δημιουργία ενός διάδοχου σχήματος μέσω θυγατρικής εταιρείας, ενώ ανάλογα σχέδια κάνει και το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και απευκταίο, το σενάριο δεν παύει να είναι υπαρκτό και η ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει ήδη την πρόσληψη συμβούλου προκειμένου να υποβάλει αίτημα για χορήγηση άδειας για επιβατικές μεταφορές.