• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:04 - 21 Φεβ 2008

ΑΤΕ: Αύξηση 22% στα κέρδη 2007 - Στα 0,12 ευρώ το μέρισμα

Μεταξύ 235 και 238 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της ATE bank στην οικονομική χρήση 2007 σημειώνοντας αύξηση 22% έναντι των 193,8 εκατ ευρώ στην χρήση 2006. Παράλληλα το μέρισμα που θα διανείμει η ΑΤΕ συνολικά συμπεριλαμβανομένου και του προμερίσματος θα ανέλθει στα 11 με 12 λεπτά ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Μαρτίου πριν την έναρξη του χρηματιστηρίου. Το2007 αποτέλεσε μια θετική χρονιά για την τράπεζα καθώς μπήκαν οι βάσεις για την επέκταση της ΑΤΕ σε πιο τραπεζικές δραστηριότητες σε σχέση με το παρελθόν. Η διοίκηση Μηλιάκου συνέβαλλε στην εξυγίανση της τράπεζας και πλέον τώρα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και ενίσχυση της κερδοφορίας. Το management επικεντρώνεται στην βελτίωση των επαναλαμβανόμενων πηγών εσόδων και ειδικά αυτών που προέρχονται από τους τόκους.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους λόγω της αύξησης των επιτοκίων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς και την συνακόλουθη αύξηση των εξόδων από τόκους ίσως πιεστούν οριακά ωστόσο η ΑΤΕ τα τελευταία χρόνια αρχίζει να δημιουργεί το χαρτοφυλάκιο δανείων της.

Οι χορηγήσεις αυξάνονται με ρυθμό της τάξης του 15% ενώ οι καταθέσεις αναπτύσσονται με ρυθμό 12% όταν το business plan έθετε ως ετήσιο στόχο μια μέση αύξηση 7% με 8%. Το χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών προϊόντων παραμένει σταθερό εμφανίζοντας και οριακά κέρδη. Οι μικρές απώλειες από το χαρτοφυλάκιο των CDOs ύψους 25 εκατ ευρώ αναπληρώνονται από τις θέσεις σε Hedge funds.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 αλλά και στο α΄ τρίμηνο του 2008 η ΑΤΕ δεν θα πωλήσει συμμετοχή της λόγω της χρηματιστηριακής συγκυρίας.

Οι λογιστικές υπεραξίες από το χαρτοφυλάκιο μετοχών και συμμετοχών της ΑΤΕ διαμορφώνεται από 230 εκατ ευρώ στα τέλη του 2007 σε 130 εκατ ευρώ την τρέχουσα περίοδο.

Π Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.