• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Φώτης Κόντογλου: Ο μάστορας και τα «μαστορόπουλα» στο Ίδρυμα Γουλανδρή
15:47 - 21 Σεπ 2022

Φώτης Κόντογλου: Ο μάστορας και τα «μαστορόπουλα» στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Με μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο και λογοτέχνη από το Αϊβαλί και την επίδραση που άσκησε στη νεοελληνική τέχνη το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την εκατονταετηρίδα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Γεννημένος στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας στα 1895, ο Φώτης Κόντογλου δεν απαρνήθηκε ούτε για μια στιγμή την ταυτότητα του «πρόσφυγα» με την οποία έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, μέχρι τον θάνατό του, το 1965.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των χριστιανών της Ανατολής, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα αφιερώνει μια μεγάλη περιοδική έκθεση σε αυτόν τον πρόσφυγα και την επίδραση που άσκησε, μέσω των μαθητών του, σε ένα μεγάλο τμήμα της νεοελληνικής τέχνης.

Περισσότερα στο monopoli.gr