• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:59 - 06 Αυγ 2009

ΥΠΑΝ: Μείωση 0,2% στο "καλάθι της νοικοκυράς"

Μείωση της τάξεως του 0,2% σημείωσε το "καλάθι της νοικοκυράς'' για το μήνα Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο δείκτης μεταβολής των τιμών των 160 προϊόντων καθημερινής χρήσης, που αντιστοιχεί περίπου σε δύο χιλιάδες κωδικούς, μειώθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση.

Μετά την ανακοίνωση και του ρυθμού αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο, ο οποίος σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 0,6% ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος δήλωσε ότι «η πολιτική των στοχευμένων ελέγχων, της θεσμικής θωράκισης του καταναλωτή και της αγοράς φέρνει απτά αποτελέσματα. Η συστηματική παρακολούθηση των τιμών, οι συνεχείς έλεγχοι, η επιβολή προστίμων σε όσους παρανομούν έχουν διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην αγορά. Η προστασία του καταναλωτή και του υγιούς εμπορίου ήταν και παραμένει καθοριστικό στοιχείο της πολιτικής μας».

Αναλυτικά παρουσιάζεται ο πίνακας των 160 προϊόντων με τιμές «από – έως» για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών. Σε αυτόν τον πίνακα υπάρχουν μειώσεις τιμών προϊόντων, καθώς και ανατιμήσεις, κυρίως λόγω εποχικότητας.