• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:52 - 10 Μαρ 2010

Ο. Ρέν: "Η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα, εάν ζητηθεί"

Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο και εφόσον ζητηθεί, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν συντρέχουν λόγοι για οποιαδήποτε παρέμβαση της ΕΕ, καθώς δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα από ελληνικής πλευράς.

Ερωτηθείς εάν η Κομισιόν είναι έτοιμη να «επέμβει αύριο», αν συνέβαινε κάτι σήμερα που να επιδείνωνε τη θέση της Ελλάδας, ο Ο. Ρέν απάντησε καταφατικά, τονίζοντας ότι« υπάρχουν συνεχιζόμενες συνομιλίες. Η ιδέα είναι να σχεδιαστεί ένα εργαλείο που να μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης. Δεν μπορώ να επεκταθώ στο θέμα του μηχανισμού. Αν ζητηθεί, η ΕΕ είναι αποφασισμένη να δράσει».

Ακόμα, δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από ελληνικής πλευράς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και υπογράμμισε πως με τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν δίνεται «μια ελληνική λύση στα ελληνικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αυτό που έχει τονίσει και στο οποίο εξακολουθεί να επιμένει η Επιτροπή είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα δυνατό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό Πρόγραμμα Σταθερότητας που να διασφαλίζει την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για τη μείωση του ελλείμματος, κάτι που, όπως πρόσθεσε, εξασφαλίζεται με τα νέα συμπληρωματικά μέτρα που ελήφθησαν.