«Κρίνεται απίθανο η Ελλάδα να χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της έως τα τέλη του 2011» αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι FT, επικαλούμενοι δήλωση της Anke Richter, ανώτατης αξιωματούχου της ConduitCapitalMarkets.
«Η Ελλάδα σίγουρα θα σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική της προσαρμογή, αν και δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα επιτύχει τους στόχους της» τονίζει και προσθέτει «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω στήριξη εάν καταφέρει να αποδείξει ότι αξίζει κάτι τέτοιο. Μια τέτοια στήριξη θα μπορούσε να έχει πολλές μορφές».
Δεν βλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Moody’s
«Δεν πιστεύουμε ότι αναμένεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ιδιαίτερα τώρα μετά τη στήριξη που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. η οποία της επιτρέπει να χρηματοδοτεί τα ελλείμματά της για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στις αγορές», δηλώνει στο CNBC ο αντιπρόεδρος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s, Thomas Byrne. «Ωστόσο υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις για την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα» σημειώνει.