• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:39 - 10 Δεκ 2010

Πενταμελής επιτροπή για την Υγεία ζητά η Τρόικα

Πενταμελής επιτροπή θα ελέγχει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα για να εξοικονομηθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια στον τομέα της υγείας.
Πενταμελής επιτροπή, η οποία ορίστηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, θα ελέγχει στο εξής αν εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας προς την τρόικα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ.κ. Δημόπουλος, Κατριβάνος και Πολύζος, ο κ. Κ Σουλιώτης διοικητής του ΟΠΑΔ και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ιωάννης Τούντας.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας με απόφαση του, προχωρά στην ενίσχυση με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ πολλών κεντρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχυθούν, ώστε οι άνεργοι και οι άποροι που προσέρχονται να μην πληρώνουν το εισιτήριο των τριών ευρώ.

Το πιο σημαντικό κονδύλι των 300.000 ευρώ δίνεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Με άλλη υπουργική απόφαση διορίζονται άμεσα 468 αγροτικοί γιατροί. Συγκεκριμένα πρόκειται για 401 που θα υπηρετήσουν στην Ήπειρο, δύο σε πλοίο, 24 γενικούς γιατρούς και 41 γιατρούς με θητεία σε θέση αγροτικού γιατρού.