• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:40 - 18 Απρ 2011

Τον Ιούνιο οι συζητήσεις για την επιμήκυνση όλου του χρέους;

H ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ και την ΕΕ επιμήκυνση και για τα εκτός Μνημονίου οφειλόμενα. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", σύμφωνα με το οποίο  η σχετική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει να συζητείται τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αίτημα της κυβέρνησης διαβίβασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τόσο στην άτυπη σύνοδο του ECOFIN στην Ουγγαρία όσο και κατά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, στις αρχές Απριλίου. Σχετικές συζητήσεις γίνονται αυτές τις ημέρες στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο στόχος είναι η επιμήκυνση να υλοποιηθεί μέσα στο 2012, ενώ για την ώρα – όπως είπε στην «Ελευθεροτυπία» αξιωματούχος του ΔΝΤ- με εντολή του Ντομινίκ Στρος Καν «μέχρι την τελευταία στιγμή θα έρχονται διαψεύσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης συναίνεση και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, που είπε στον Γ. Παπακωνσταντίνου πως «πρέπει να το κάνετε».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε από την Ουάσινγκτον, όπου βρέθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει την επιμήκυνση του συνολικού χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/04/2011 - 08:52