Η Ελλάδα, επεσήμανε χρειάζεται σειρά περικοπών και ενίσχυση εσόδων για να καλύψει το κενό αυτό, μαζί με εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισήμανε, σημειώνοντας πως «μέρος της εξίσωσης θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους».
«Ως αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης στις ιδιωτικοποιήσεις και την περιορισμένη είσπραξη εσόδων, υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό» δήλωσε η Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.
«Δεν χρειαζόμαστε μόνο 11,5 δισ. ευρώ περικοπών, χρειαζόμαστε σειρά περιοκπών και ενίσχυση εσόδων για να καλυφθεί το κενό», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Ως μέρος αυτής της εξίσωσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος» τόνισε η Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε τη σημασία υιοθέτησης «δομικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος της Ελλάδας και του ελληνικού πληθυσμού», επισημαίνοντας πως «αρκετά επαγγέλματα είναι ακόμη "κλειστά" παρά την υψηλή ανεργία».
09:10 - 25 Σεπ 2012
Λαγκάρντ: Έχει καθυστερήσει το ελληνικό πρόγραμμα - «Παράθυρο» για επιμήκυνση
«Το χρέος που έχει η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Τελευταία τροποποίηση στις 25/09/2012 - 11:08



