• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:59 - 28 Σεπ 2012

Πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων στην Goldman Sachs

Βαρύτατο πρόστιμο επιβλήθηκε στην Goldman Sachs από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γουόλ Στριτ, το οποίο αγγίζει το ποσό των 12 εκατ. δολαρίων, για το οποίο συναίνεσε και η ίδια να το καταβάλει, προκειμένου να ρυθμιστεί συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρούσε ότι η Goldman Sachs «παραβίασε εθιμικούς κανόνες των αγορών, χρηματοδοτώντας την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, κ. Τίμοθι Κάχιλ». Αυτό μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι «ούτε αποδέχεται, ούτε αρνείται» αυτήν την κατηγορία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντοπίζει ευθύνες ειδικά του στελέχους της GS Νιλ Μόρισον, του Τμήματος Επενδύσεων, προσθέτει το πρακτορείο.