• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Bundesbank : Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά 5΄
10:38 - 01 Ιουν 2015

Bundesbank : Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά 5΄

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Για κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα κάνει λόγο το εκτελεστικό μέλος της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Ντόμπρετ, που είναι υπεύθυνος για την τραπεζική εποπτεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bundesbank, αναγνωρίζει πάντως ότι «η μπάλα είναι στο πεδίο της πολιτικής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε η τραπεζική εποπτεία μπορεί να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Το στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, αλλά ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σχετικά μικρός.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν για παράδειγμα στα βιβλία τους απαιτήσεις ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις και το κράτος. Συνεπώς ο κίνδυνος είναι διαχειρίσιμος. Ωστόσο τα πράγματα μπορούν πάντα να κινηθούν διαφορετικά από ό,τι πιστεύουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/06/2015 - 10:46