• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Βαρουφάκης: Την Τρίτη και συμφωνία και ανοιχτές τράπεζες
19:01 - 02 Ιουλ 2015

Βαρουφάκης: Την Τρίτη και συμφωνία και ανοιχτές τράπεζες

Τη διαβεβαίωση πως την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες, που από τη Δευτέρα και μετά την επιβολή των capital controls παραμένουν κλειστές, παρείχε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς αρχικά αν "ετοιμάζει ηρωική έξοδο", δεδομένης και της δήλωσης περί παραίτησης σε ενδεχόμενη επικράτηση του "Ναι", ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε χαρακτηριστικά "Σε καμία περίπτωση".

Όσον αφορά στις κλειστές τράπεζες, διαβεβαίωσε πως την Τρίτη θα ανοίξουν κανονικά, δήλωση αντίθετη με εκείνη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος μιλώντας στο Reuters παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να μην ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων "οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, από τη μεριά του, δήλωσε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν "με συμφωνία, η οποία είναι σίγουρη". "Βέβαια είναι σίγουρη. Η Ευρώπη δεν ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της;", συμπλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις 02/07/2015 - 19:17