• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:17 - 10 Μάι 2007

ΟΚΕ: Θετικό το ν/σ για την προστασία του καταναλωτή

Ως «θετικό» αξιολογεί κατ αρχήν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά την «Τροποποίηση του Νόμου 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτή» η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.).

Ιδιαίτερα θετικές αξιολογούνται από την ΟΚΕ οι διατάξεις για τη διεύρυνση της έννοιας του καταναλωτή, την απαγόρευση των τηλεοπτικών διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών σε συγκεκριμένες ώρες, τη διεύρυνση της προθεσμίας υπαναχώρησης του καταναλωτή από 10 σε 14 ημέρες, την ειδική μέριμνα για την ψυχική υγεία των ανηλίκων και την περιπτωσιολογική ενδεικτική καταγραφή καταχρηστικών όρων.

Θετικά, επίσης, κρίνονται κατ’ αρχήν οι διατάξεις για την οργάνωση των καταναλωτικών ενώσεων.

Η Ο.Κ.Ε. παράλληλα επισημαίνει ότι για την αποτελεσματική προστασία του καταναλωτή απαιτείται αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της διασφάλισης του ελεύθερου ανταγωνισμού και την αποτροπή καταχρήσεων της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.