• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:51 - 12 Οκτ 2007

''Ναι'' στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και από την ΑΔΕΔΥ

Συναίνεσε και η ΑΔΕΔΥ, μετά τη ΓΣΕΕ, στο διάλογο για το Ασφαλιστικό στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.Ανακοινώνοντας τη στάση που θα τηρήσει η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Παπασπύρος τόνισε την ανάγκη σύμπλευσης με τη Γενική Συνοσπονδία Εργάτων Ελλάδος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι εργαζόμενοι θα είναι σε απεργιακή ετοιμότητα αν απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Γ.Παναγόπουλος πρότεινε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ τις εξής ενότητες (οι οποίες έγιναν δεκτές) για τον διάλογο:

* Χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με έμφαση στις υποχρεώσεις του κράτους και των επιχειρήσεων (εισφοροδιαφυγή).

* Ενοποίηση Ταμείων με σεβασμό στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων.

* Ενίσχυση χαμηλών και μεσαίων συντάξεων, καθώς και της μητρότητας.

* Οργάνωση και λειτουργία των Ταμείων.

Ο γγ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης υποστήριξε και τον διάλογο σε «διμερές επίπεδο», δηλαδή μαζί με τους εργοδοτικούς φορείς και βεβαίως την κυβέρνηση.

Αρνητικοί για τη συμμετοχή στον διάλογο ήταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ).

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι «στην πρόσκληση για διμερή 'διάλογο' κυβέρνησης και κοινωνικών φορέων, με την χύδην θεματολογία, τις προτάσεις της επιτροπής Αναλυτή, και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνα δεν συμμετέχουμε».

»Στη θέση αυτού του προσχηματικού διαλόγου τον οποίο προτείνει η κυβέρνηση, εμείς προτείνουμε την οργανωμένη συζήτηση στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής υπό το φως της δημοσιότητας».

Τέλος Οκτωβρίου θα συνεδριάσουν πάλι τα όργανα της ΓΣΕΕ και θα αξιολογήσουν τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό αλλά και τα οικονομικά αιτήματα της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.