Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη καθώς η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση FITUR.
Το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης επισκέφτηκε εκτός προγράμματος η Βασίλισσα Σοφία, η οποία μάλιστα προέβη και σε εξαιρετικά ευμενή σχόλια για την ελληνική παρουσία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από τον Έλληνα Πρέσβη ο υπουργός.
«Είναι μία συμβολική κίνηση, η οποία μας τιμά ιδιαιτέρως. Θα έχω και την ευκαιρία άλλωστε να την ευχαριστήσω γι αυτό προσωπικά, στη συνάντηση που θα έχω μαζί της στο Palacio de la Zarzuela», σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και σημείωσε ότι αποτελεί «εθνική υπόθεση» να ξεφύγει η Ελλάδα από το «μονοδιάστατο του παρελθόντος, που ταλαιπώρησε τον ελληνικό τουρισμό, το ήλιος και θάλασσα».
Με έμφαση στην ποιότητα, στον εξειδικευμένο τουρισμό, στον πράσινο τουρισμό καιστον οικολογικό τουρισμό η Ελλάδα φιλοδοξεί να είναι πρωταγωνίστρια με ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ελκυστικό, όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
«Η χώρα μας έχει πολλά να μάθει και από την Ισπανία. Πράγματα να μιμηθεί, αλλά και πράγματα να αποφύγει. Μπορούμε να μάθουμε την καλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά από την άλλη να αποφύγουμε τον κορεσμό της ανάπτυξης, δίνοντας εμείς, ως Ελλάδα, περισσότερη έμφαση στον πράσινο τουρισμό, στο σεβασμό στο περιβάλλον. Μπορούμε από κοινού, λοιπόν, να δώσουμε τη μάχη μαζί για καλύτερη, πιο δυνατή τουριστική συνεργασία», κατέληξε στην ομιλία του.



