• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:44 - 15 Σεπ 2008

''Χαλαρώνουν'' τα τεκμήρια - Προβληματισμός για το έλλειμμα

Σε νέα υποχώρηση στο θέμα των τεκμηρίων προχώρησε η κυβέρνηση. Μετά τις αντιδράσεις που δημιούργησε το θέμα της επαναφοράς των τεκμηρίων διαβίωσης η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα αναδίπλωση δηλώνοντας δια στόματος Γ. Αλογοσκούφη ότι τα τεκμήρια «θα είναι ήπια, λίγα, ξεκάθαρα, δίκαια και θα στοχεύουν σε αυτούς του οποίους πλουτίζουν και δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα στην Εφορία».

Συμπληρώνοντας ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η ενεργοποίηση των νέων τεκμηρίων θα έχει ως στόχο να «πιαστούν» όλες οι κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, θα αφορούν κυρίως τα υψηλά εισοδήματα και δεν θα επιβαρύνουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Κατέληξε ότι ο τρόπος εφαρμογής των νέων τεκμηρίων θα αποσαφηνιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου κατά της Φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι κλιμάκιο της Εurostat που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα επανεξετάζει τα δημοσιονομικά στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα του 2007.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος για μηδενικό έλλειμμα από τα κράτη-μέλη το 2010, κι αυτό γιατί η προηγούμενη απόφαση ελήφθη σε καλές οικονομικές συνθήκες.