• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:58 - 31 Ιουλ 2009

Siemens: Αίτηση Ζαγοριανού για δικαστική συνδρομή στην Ιταλία

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Ιταλικές Αρχές θα υποβάλει και πάλι ο 4ος Ειδικός Ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός καθώς η έρευνα στη γείτονα έφερε στο φως νέα δεδομένα για πρόσωπα που εμπλέκονται.
Ο κ. Ζαγοριανός θα ζητήσει να του παραδωθεί μεγάλος όγκος εγγράφων της ιταλικής δικογραφίας, αφού στη γείτονα χώρα λειτουργούσε -σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Ιταλοί Εισαγγελείς- λογαριασμός από τον οποίο κινήθηκαν εμβάσματα προς πρόσωπα που εμπλέκονται στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τροφοδότης λογαριασμός από Αυστριακή Τράπεζα μετακινούσε χρηματικά ποσά προς λογαριασμό ιταλικής τράπεζας. Μέσω του λογαριασμού αυτού ποσά φαίνεται να έχουν εμβαστεί σε επιτελικά στελέχη του ΟΤΕ.