Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, έχουν περιοριστεί σχετικά οι ιατρικές επισκέψεις ασθενών με συμπτώματα γρίπης: Για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 60 περίπου αφορούσαν σε ασθενείς με τέτοια συμπτωματολογία -την προηγούμενη εβδομάδα η αναλογία είχε φτάσει στο 90 προς 1000.
Πάντως, όπως επισημαίνουν «φέτος είναι η μοναδική χρονιά που το επιδημικό κύμα εμφανίζεται πριν το Δεκέμβριο και η μοναδική χρονιά που οι ιατρικές επισκέψεις υπερέβησαν τις 60 ανά 1.000».
Αμείωτες, όμως, συνεχίζονται οι απουσίες μαθητών από τα σχολεία λόγω γρίπης. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που συλλέγει καθημερινά το Πανελληνιο Σχολικό Δίκτυο, έως και πάνω από 15% των μαθητών απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω ύποπτων συμπτωμάτων. Οι περισσότερες απουσίες την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στα σχολεία της Αττικής.
Τα 2.104 έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, ωστόσο διαπιστώνονται τάσεις ελαφράς μείωσης στην νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη νέα γρίπη. Στην έκθεση σημειώνεται παρόλ'αυτά ότι η χώρα βρισκεται ακόμη στη φάση κορύφωσης του πανδημικού κύματος και, άρα, η ύφεση θα επιβεβαιωθεί ανάλογα με την εξέλιξη της νόσο έως το τέλος Δεκεμβρίου.



