• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:36 - 05 Ιαν 2012

Συναίνεση των κομμάτων για το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων ζητά ο Κουτρουμάνης

Την συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Γιώργος Κουτρουμάνης για το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να «ανοιχτεί» το θέμα πριν από την έλευση των αντιπροσώπων της τρόικας. Ανυσηχία από την Νέα Δημοκράτια.
Ο κ. Κουτρουμάνης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπορσώπους της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία να αφορά μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, χωρίς τη συμφωνία των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε το σχέδιο για μεσοσταθμική μείωση 15% των επικουρικών συντάξεων, ενοποίηση των ταμείων, ενιαίο τρόπο απονομής των συντάξεων και σύσταση ατομικών μερίδων για τους ασφαλισμένους από το 2001, με ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών - παροχών.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εργασιακών της Ν.Δ, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι «περισσότερο ανήσυχος μετά απ' ότι πριν». Επανέλαβε ότι οι θέσεις και η κριτική της ΝΔ παραμένουν σταθερές και το κόμμα είναι αντίθετο σε οριζόντιες περικοπές χωρίς αντίκρισμα.«Δεν είναι προαπαιτούμενο από την τρόικα οι κατώτατοι μισθοί ήδη έχουν συμπιεστεί τόσο που δεν πάει άλλο» ανέφερε.