• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:42 - 01 Οκτ 2013

Μαρκογιαννάκης: Ξανά υποψήφιοι αν δεν καταδικαστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά καταδίκη και άρση πολιτικών δικαιωμάτων των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτή, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα απαγγελθεί. Θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα.
Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του κ. Μαρκογιαννάκη, «θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως σε ό,τι αφορά την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση «είναι δεμένη υπόθεση» και προσέθεσε: «Αυτήν τη στιγμή, κατά την άποψή μου, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής, είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Διότι αυτό είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή. Όλα τα άλλα, η εκβίαση, η οπλοφορία, οπλοκατοχή κλπ, απαιτείται να αρθεί η ασυλία από τη Βουλή».