• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σχοινάς: Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία στην ΕΕ για τις άδειες
14:45 - 02 Σεπ 2016

Σχοινάς: Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία στην ΕΕ για τις άδειες

Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό να υπάρχουν επιπλέον έσοδα για το κράτος.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει ήδη τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.