• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
21:50 - 15 Ιαν 2019

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

«Η συμφωνία των Πρεσπών, παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει ζήτημα περιορισμένης ισχύος.

«Στην περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές κανείς από τους διεθνείς οργανισμούς δεν πρόκειται να θέσει θέμα μη ισχύος, αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και νομίζω πως θα υπάρξει, γιατί είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για το χρόνο που θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή ο κ. Βούτσης διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν διαδικασία εξπρές ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ο κ. Βούτσης είπε πως ακόμα κι αν η Συμφωνία εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες Επιτροπές, δεν γίνεται να φτάσει στην Ολομέλεια πριν από την επόμενη εβδομάδα. Εντός της άλλης εβδομάδας λοιπόν θα πρέπει να αναμένεται η τελική ψηφοφορία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2019 - 22:01