• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κεραμέως: Συνεχίζεται το έργο στο ΑΠΘ-«Πράσινο φως» για πανεπιστημιακή αστυνομία
12:17 - 27 Μάι 2022

Κεραμέως: Συνεχίζεται το έργο στο ΑΠΘ-«Πράσινο φως» για πανεπιστημιακή αστυνομία

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη αλλά και την παρουσίαση του νόμου – πλαισίου για το Νέο Πανεπιστήμιο, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη».

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Τέλος, για τον νέο νόμο– πλαίσιο, ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθούν νέοι ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και νέες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/05/2022 - 12:18