• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρχή μας να δεχόμαστε τα αιτήματα για άρση ασυλίας, αλλά ας μην βιαζόμαστε
13:25 - 02 Απρ 2026

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρχή μας να δεχόμαστε τα αιτήματα για άρση ασυλίας, αλλά ας μην βιαζόμαστε

Τη διαβίβαση της νέας δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης.  

«Το πότε θα έρθει στη Βουλή είναι μια διαδικασία που δεν είναι κυβερνητική. Όταν φτάσει η δικογραφία στη Βουλή και μπορεί να έρθει σε γνώση των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, τότε θα λάβουμε και εμείς αντιστοίχως γνώση και αυτή είναι και η βασική προϋπόθεση για να μπορώ να απαντήσω στα περισσότερα από τα εύλογα ερωτήματα τα οποία τίθενται από εχθές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε, πάντως, ότι αρχή της κυβέρνησης και του κόμματος είναι όταν υπάρχει ένα αίτημα άρσης ασυλίας να γίνεται δεκτό.

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθούν οι υπουργοί και ο υφυπουργός που φέρονται να εμπλέκονται απάντησε:

«Ας μη βιαζόμαστε. Καταρχάς να δούμε αν πράγματι αναφέρονται εν ενεργεία κυβερνητικά στελέχη και τι αναφέρεται. Δεν πρόκειται να αποφύγουμε να απαντήσουμε κανένα ερώτημα και επειδή είναι πολύ νωρίς και είναι λάθος να μιλάς για κάτι που δεν έχεις δει, όταν θα υπάρχει εικόνα είμαι βέβαιος ότι οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα τις καλύψουμε».

Σχολίασε, δε, ότι δεν τίθεται θέμα απώλειες της «ηθικής δεδηλωμένης» για την κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης.